A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Israel / Evangeliepad


 

 

Israël /Evangeliepad  (Gospel trail)

Het evangeliepad voert ons langs de berg van de Afgrond, waar de woedende menigte van Nazaret Jezus in de afgrond wilde werpen

 Afdalend zie je in de verte al het meer van Galilea

 60 kilometer

Het Israëlische Ministerie van Toerisme heeft in mei 2011 een evangelieroute, de Gospel Trail, geopend. Het doel is wandelaars kennis te laten maken met Bijbelse en andere historische plaatsen. De 60 kilometer lange route voert door Galilea, begint op de berg van de Afgrond in Nazaret en eindigt  in Kafarnaüm  aan het meer van Galilea. Het pad voert door een heuvelachtig landschap, daalt overwegend af, want de Galilese binnenzee ligt 200 meter beneden de zeespiegel.

 

 Onverharde wegen

Het grootste deel van de route voert over onverharde wegen. De breedte varieert van een halve meter tot drie meter. Hier en daar steken de voetgangers een drukke verkeersweg over.

 Hier liep Jezus ook

Wandelaars hebben de kans de omgeving te zien waar Jezus en de discipelen vertoefden. Voetgangers kunnen zijpaden inslaan die naar belangrijke Bijbelse plaatsen leiden. Het ministerie verwacht dat vooral het laatste stuk langs het meer van Galilea in de smaak zal vallen. De Gospel Trail moet niet verward worden met de zogenoemde Jesus Trail. Dat is een particuliere organisatie in het buitenland. De route is bestemd voor jongeren en ouderen, maar niet voor mensen die slecht ter been zijn. Het ministerie markeert de route met een afbeelding van een anker, dat de vissers 2000 jaar geleden gebruikten. Dit embleem is afkomstig van een anker dat zich bevindt in een museum over de visvangst in kibboets Ein Gev.Langs de route komen diverse informatiecentra en rustplekken..Mensen kunnen slapen waar ze willen.Particulieren langs de route bieden Bed en Breakfast aan en de zogenoemde zimmerim.

Via een zijpaadje kom je ook in Chorazin. De route vraagt geen entreeprijs en ook de kaart die men meekrijgt is gratis. Ik heb zelf de route nog niet gelopen, maar het traject lijkt me heel interessant.